Grudzień 2018. Bożonarodzeniowy kurs tradycyjnego wyrobu wędlin

Folwark Wrzosówka
IMG_5668_b

Folwark Wrzosówka

Folwark Wrzosówka to klimatyczne i niepowtarzalne miejsce, zapewniające wszystko co niezbędne, aby doskonale wypocząć i się zrelaksować - ciszę, spokój, ogromne przestrzenie w których znajdują się części wspólne oraz bardzo wysoki poziom oferowanych usług.

SPRAWDŹ DOSTĘPNOŚĆ
WEJDŹ NA STRONĘ HOTELU

Grudzień 2018. Bożonarodzeniowy kurs tradycyjnego wyrobu wędlin

Poznaj tajniki własnoręcznego wyrobu wędlin
Przysmaki domowej roboty

Kurs domowego masarstwa obejmuje poznawanie oryginalnych starych receptur i nowych technologii masarskich. Niektóre z nich są chronione przed zapomnieniem i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Na kursie dla początkujących można nauczyć się wyrobu wędlin domowym sposobem. Jest to bardzo przydatne w dobie wysoko przetwarzanych wyrobów masarskich, których jakość jest zaniżana, aby obniżyć koszty produkcji. Zdobyta wiedza teoretyczna i praktyczna z pewnością odmieni dotychczasowy sposób życia i odżywiania.

W programie kursu:
Nauka rozbioru półtuszy
Nauka wyrabiania 3 rodzajów kiełbas:
biała
śląska
czosnkowa
Nauka przygotowania, peklowania i wędzenia:
polędwicy
szynki
baleronu
boczku
schabu
Nauka wyrobu kaszanki i salcesonu

Kurs prowadzi znany praktyk masarstwa
Mistrz Masarski Piotr

SPRAWDŹ CENĘ PAKIETU