Listopad 2020 – Kurs tradycyjnego wyrobu wędlin

Folwark Wrzosówka
IMG_5668

Folwark Wrzosówka

Folwark Wrzosówka to klimatyczne i niepowtarzalne miejsce, zapewniające wszystko co niezbędne, aby doskonale wypocząć i się zrelaksować - ciszę, spokój, ogromne przestrzenie w których znajdują się części wspólne oraz bardzo wysoki poziom oferowanych usług.

SPRAWDŹ DOSTĘPNOŚĆ
WEJDŹ NA STRONĘ HOTELU

Listopad 2020 – Kurs tradycyjnego wyrobu wędlin

Kurs domowego masarstwa obejmuje poznawanie oryginalnych starych receptur i nowych technologii masarskich. Niektóre z nich są chronione przed zapomnieniem i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Na kursie dla początkujących można nauczyć się wyrobu wędlin domowym sposobem. Jest to bardzo przydatne w dobie wysoko przetwarzanych wyrobów masarskich, których jakość jest zaniżana, aby obniżyć koszty produkcji. Zdobyta wiedza teoretyczna i praktyczna z pewnością odmieni dotychczasowy sposób życia i odżywiania.

W programie kursu:
Nauka rozbioru półtuszy
Nauka wyrabiania 3 rodzajów kiełbas:
biała
śląska
czosnkowa

Nauka przygotowania, peklowania i wędzenia:
polędwicy
szynki
baleronu
boczku
schabu
Nauka wyrobu kaszanki i salcesonu

Kurs prowadzi znany praktyk masarstwa Mistrz Masarski Krzysztof

SPRAWDŹ CENĘ PAKIETU